Hasznos szolgáltatások

Étterem és ami még hozzá tartozik


A rugalmas éttermi ütemezés előnyei kis- és középvállalkozások számára néhány előny, amelyet a rugalmas menetrendek jelentenek. Egyszerűen fogalmazva: a rugalmas időbeosztás nagyobb szabadságot biztosít az alkalmazottaknak. Általában az alkalmazottaknak személyes életüket a munkabeosztásuk szerint kell megtervezniük, de a rugalmas beosztások egyenrangúvá teszik a kettőt.

Természetesen az éttermi alkalmazottaknak továbbra is meg kell felelniük bizonyos követelményeknek, például gondoskodniuk kell arról, hogy hetente 40 órát dolgozzanak, de ők dönthetik el, mikor akarják bevenni ezeket az órákat. Ez azt jelenti, hogy dönthetnek úgy, hogy a munkaidő közepén vesznek ki egy szabadnapot. a hét egy egynapos kirándulásra a családdal mindaddig, amíg a kihagyott órákat a hét más időpontjában pótolják – például úgy, hogy egyik nap dupla műszakban dolgoznak, vagy a hét maradék négy napján 10 órás napokat dolgoznak.

Lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy a legproduktívabb órájukban dolgozzanak

A világ munkastruktúrái a reggeli emberek számára készültek. Összességében ez a lakosság nagy részénél működik – általában az emberek a reggeli órákban érzik magukat a legproduktívabbnak, este pedig kevésbé.

De ez nem mindig van így. Vannak, akiknek eltérő cirkadián ritmusuk van , ami azt jelenti, hogy szokatlanabb órákban a legéberebbek és legtermékenyebbek. Néhány embernek például késleltetett elalvás-ébrenléti fáziszavara (DSWPD) van, ami azt jelenti, hogy később fekszenek le, mint szeretnének, és nehezen kelnek fel korán. Mások cirkadián ritmusa nem működik 24 órás ciklusokban, ami azt jelenti, hogy minden nap két órával eltolja a lefekvés és az ébrenlét idejét. És persze vannak olyanok is, akik szeretnek más munkaidőben dolgozni, még akkor is, ha nincs diagnosztizálható rendellenességük.

Ha ezeket az embereket arra kényszerítik, hogy olyan ütemterv szerint dolgozzanak, amely nem felel meg szükségleteiknek és preferenciáiknak, az senkinek sem jó, és a termelékenység csökkenéséhez vezethet. A rugalmas időbeosztás viszont lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy a legproduktívabb időpontokban lépjenek munkába.

Javítja a morált, és csökkentheti a kiégés kockázatát

Eddig főleg arra mutattunk be példákat, hogy a rugalmas időbeosztás milyen előnyökkel járhat rövid távon, például lehetővé teszi a szülőnek, hogy elmenjen elmenni a gyerekeiért vagy kivenni egy szabadnapot TLT használata nélkül. De ezek a rövid távú előnyök idővel összeadódnak, és hosszú távú előnyökkel járhatnak, mint például a megnövekedett morál és a munkával való elégedettség.

Ráadásul csökkenthetik a kiégés kockázatát is. Gondoljon csak bele, milyen keményen dolgozhat a cirkadián ritmusához nem illő ütemterv szerint a budapesti étteremben hosszú távon az egészségére, vagy milyen megterhelő lehet, ha mindig a munkájával és a családjával kell zsonglőrködnie. Ha megengedjük az alkalmazottaknak, hogy megválasszák, mikor dolgoznak, ez eltávolíthatja ezeket a stressztényezőket, és boldogabbá és egészségesebbé teheti a dolgozókat. A hiányzás számos okból fellépő probléma, amelyek között szerepel a meg nem becsültség és alulértékeltség érzése, a munkavállaló munkája és magánélete közötti konfliktusok, valamint fizikai és mentális egészségügyi problémák.

A rugalmas ütemezés segíthet mindezen problémák enyhítésében. Azok az alkalmazottak, akiknek rugalmas beosztást kínálnak, nagyobb valószínűséggel érzik úgy, hogy tisztelik őket, és jót gondolnak munkaadójukról, és kevésbé valószínű, hogy megoldhatatlan konfliktusaik vannak a munka és a magánélet között a Lizard étteremben. Ráadásul az, hogy megválaszthatják, mikor dolgoznak, azt jelenti, hogy nem kell azon stresszelniük, hogy olyan időbeosztást kapjanak, amely nem működik számukra, és a stressz számos fizikai és mentális egészségügyi problémát okozhat.

Kapcsolat

Cím: 2132 Göd
Telefon: +36-30-231-7755
E-mail: drszabo.bioetika@invitel.hu

Címkék

PARTNEREINK DPF